Bilar att älska

Att få sätta sig bakom ratten och resa iväg till goda vänner eller köra omkring och

utforska nya platser är ett privilegium förunnat den som har en bil. Den friheten som bilkörning ger är underbar. Idag har bilen gjorts tillgänglig på ett sätt som aldrig tidigare skådats. För så lite som några tusenlappar kan man få sig en metallhäst som transporterar människan dit hon vill. Sedan i den andra änden av skalan finns lyxåken. De stora landsvägskeppen som får en att känna som om man svävade på moln medan landskapet flyter förbi där utanför. Många är de som ställt kylaren mot Europa och bilat sig igenom länderna och upplevt all den skönhet och kultur som där står till buds. Bilen möjliggör ett fritt resande och att knyta nya vänskapsband. Bilen för en till platser man aldrig skulle ha sett annars. Bilen är den moderne Christopher Columbus skepp så att säga. En möjlighet att upptäcka och bejaka nyfikenheten.

Hur ska man då välja rätt fordon? Det kanske är extra svårt när man köper sin första bil som ung person. Det finns ju så mycket att tänka på. Ett bra tips är att titta runt på internet för att hitta tips som passar just den egna unika situationen. En första bil glömmer man aldrig även om den är lite rostig eller skruttig.

När man längre fram i livet har en lite bättre ekonomi, kanske en större familj och därmed andra utökade behov ja då behöver bilen anpassas efter det. Man kanske inte ens ska köpa och äga en egen bil? Det finns ju många alternativ som bilpooler eller leasing. Man ska dock som vanligt försöka sätta sig in i hur det fungerar praktiskt och hur det passar en själv. Många funderar idag på att privatleasa sig ett fordon. Det kan vara mycket praktiskt och smidigt men man behöver vara införstådd med konceptet. Behoven kan vara mycket olika beroende på om man har en Egenanställning och vill ha en tjänstebil jämfört med om man arbetar på ett stort företag. Hur ser familjens inkomster ut? Finns det arbetslöshet eller sjukdom att ta hänsyn till? Det är många frågor att förhålla sig till när man ska skaffa sig en bil som passar den egna situationen.

Oavsett den möda som måste läggas ner så är bilen en teknisk uppfinning som påverkar miljarder människor och ger dessa en bättre livskvalitet och frihet. Förr i tiden hade alla människor en häst och bara de rika kunde ha en bil som transportmedel. Idag har nästan alla en bil och bara de rika har en häst. Så har utvecklingen blivit till glädje och nytta för gamla och unga, ensamstående och familjer. Bilen är kanske idag värd epitetet “människans bästa vän”?