Städa och rensa i garaget

Har man ett garage hemma kan man ganska snart inse att det snabbt samlas en hel del saker där. Det är inte bara verktyg och bildelar som hamnar där, utan det kan dyka upp både virke, krukor och annat som man inte har någonstans att lägga. Men då och då kan det vara läge att städa och rensa ordentligt i garaget.

Ordna med bra förvaring

En av de allra första sakerna man bör göra innan man rensar är att se till att skaffa bra förvaring. Har man många däck som ligger och skräpar kan det vara klokt att titta in på www.frobergs.se för att köpa någon form av förvaringsställ till dem. Då ligger däcken säkert och de blir dessutom enklare att flytta på om så behövs. Man löper inte heller någon risk att däcken skadas.

Vad behövs i hemmagaraget?

Om man ska kunna meka med bilen hemma behöver man en hel del saker. Exakt vad som behövs varierar dock beroende på vad och hur mycket man vill eller kan göra med bilen. Om man är duktig på bilar kanske man vill gör även mer komplicerade reparationer hemma. Är så fallet kan man behöva många verktyg, domkraft och kanske olika slangar eller kablar. Det kan också vara bra att ha en billyft för att kunna arbeta på ett säkrare sätt. Men för det krävs såklart lite högre takhöjd.

Varför är det viktigt med ordning och reda?

Om man har ordning och reda i garaget blir det både enklare, roligare och säkrare att arbeta. Ligger det verktyg och sladdar över hela golvet är risken väldigt stor att man snubblar. Dessutom kan sakerna skadas av inkorrekt förvaring. Om man arbetar med något kan det också hända att man råkar skapa ett läckage och då är det bra att ha reservdelar eller kanske andrar verktyg på sin plats så att man snabbt kan få tag i dem.

Städa i ett garage

I ett garage kan det aldrig vara helt rent. Man kan inte bortse från att det i stort sett alltid finns någon form av smuts där. Det kan dock vara bra att ha tillgång till en grovdammsugare för att ta bort det värsta. Även bänkar kan behöva torkas av med trasa och kemikalier med jämna mellanrum.

När man råkar spilla olja

Oljespill är vanligt när man håller på med bilar. Det är lätt att spilla när man fyller på olja och det kan också vara lite förrädiskt att till exempel byta oljefilter. Om man spiller olja är det inte helt lätt att få bort. Det kan vara bra att ha dukar eller grus som suger upp oljan nära till hands. Då kan man enkelt ta bort duken och kasta, eller så sopar man undan gruset efter spillet. Då slipper man fläckar och halkrisk.