Pickupen

Pickupen har förvandlats från ett rent hantverkarfordon till en familjebil utrustad med flak och hög dragkraft för släp samt transporter av olika slag. Många av pickup bilarna klarar terräng och dåliga vägar bättre än de flesta andra fordon och har därför blivit en favoritbil bland exempelvis jägare som kan behöva frakta vildsvin eller älg. För gårdsägare kan det handla om att kunna ta sig fram på grusvägar som ger ett halt och förrädiskt underlag under vintern och tidig vår. Det är få bilar som kan slå pickupen i framkomlighet när snökaoset slår till.

Arbetshäst

Många pickups har utrustats med fyrhjulsdrift vilket gör dem till det ultimata terrängfordonet. Den bil som av många utsetts som bästa pickupen är Nissan Navara AT32. Det är inte på grund av att den är lyxigast, dyrast eller snabbast. Denna pickup har valts eftersom den anses vara den bästa och mest kompletta arbetshästen. När vi talat om arbetshäst innebär det att den ligger i topp när det kommer till drag- samt lastvikter och har bästa lastsäkringssystemet. Det är för många viktigt att en pickup har motorkraften att kunna dra ett häst- eller båtsläp vid behov.

Lantbrukare

För lantbrukare har pickupen blivit oumbärlig. Det här är en bil som klarar tuffa tag men som samtidigt är en perfekt familjebil. Det som är viktigt är lastningsförmåga, styrka och framkomlighet för dig som bor på landsbygden. När man arbetar och lever på en gård är det också viktigt att ha en effektiv och funktionell maskinpark. Hos online auktionsfirman Blinto kan du hitta bra begagnade anläggningsmaskiner av hög kvalitet till bra pris. Här finns anläggningsmaskiner till salu såsom hjullastare, dumper, traktorer, väghyvel, grävmaskiner, gödselsprätt, ATV plus vagn och mycket mer. Hos Blinto säljs en stor mängd av olika anläggningsmaskiner på auktion varav många objekt är av kända varumärken såsom Bobcat, Komatsu, Volvo, Caterpillar och John Deere. Varje vecka är det nya auktioner och allt du behöver göra är att skapa ett konto för att börja lägga bud.

Tunga modeller

Det skiljer en hel del mellan de olika pickup bilarna både när det gäller tekniska funktioner, komfort samt förarhjälpmedel. En av de bästa pickup modellerna som säljs i Sverige kommer från Ford men tillverkas i Sydafrika. Wildtrakversionen av den kända Ford Ranger är en mycket trevlig bil med en femcylindrig dieselmotor, automatlåda och flera tekniska finesser. Men Ford är inte utan konkurrens och bland de största konkurrenterna finns bland annat Nissan Navara, Mitsubishi L200, Toyota Hilux och Mazdas pickup BT-50.

Eldriven pickup?

Visst är det en hel del eldrivna pickups på gång men frågan är om elmotorn kan producera den motorkraft som är nödvändig när det gäller drag- och lastningsförmåga, styrka samt framkomlighet. Nissan har framtidsplaner som inkluderar en eldriven pickup samt några eldrivna SUV:ar men med en ny batteriteknologi. Det handlar om batterier som saknar flytande elektrolyt samt har högre energitäthet. Genom en minskad laddningstid (till en tredjedel) räknar Nissan med att elbilar kommer att bli mer effektiva samt tillgängliga. Frågan kvarstår dock om en eldriven pickup kan konkurrera med nuvarande arbetshästar.