Så får du råd med din bil

Är du i behov av att uppdatera din bil? Har familjen blivit större, garaget trängre eller vill du bara hålla dig uppdaterad om de senaste modellerna på marknaden? Oavsett om det är din allra första bil eller din femte så är ett bilköp en stor investering som kostar mycket pengar. För att du ska kunna ha råd med din bil behöver du se till att du har pengarna som krävs för att köpa inköpet. Det finns flera sätt att gå tillväga för den som är i behov av en bil och vi vet precis vilka som gäller.

Har du en bil är det många bilhandlare som erbjuder dig att lämna in den gamla bilen och använda värdet av den för att finansiera din nya. Den gamla bilens värde kan täcka upp helt och hållet, men i de flesta fall behöver man göra ett tillägg för att komma upp i rätt belopp. Har du redan en bra grund brukar finansieringen oftast gå smidigare, men hur gör man om den gamla bilen inte är värd något eller om man inte har någon gammal bil att lämna in?

Finansiera med ett privatlån eller billån

Att ansöka om ett lån i samband med ett bilköp är väldigt vanligt, precis på samma sätt som det är vanligt att låna pengar för att bekosta handledarutbildning, körlektioner eller uppkörning. Det finns både privatlån utan säkerhet och utan UC, samt även klassiska billån där bilen står som säkerhet på lånet. Fördelen med privatlånet är att du kan använda pengarna till vad som helst och lånevillkoren är oftast mycket bra för den med hög kreditvärdighet.

Spara ihop pengarna

Ett annat alternativ är att spara ihop pengarna på egen hand. Visst kommer du inte kunna köpa bilen direkt, men när du väl lyckats behöver du inte bry dig om en enda återbetalning eller ränta. Här kan du t.ex. starta ett månadssparande eller varför inte ta ett extrajobb där alla löner går direkt till bilköpet?

Privatleasa

Något som har blivit mycket populärt är att privatleasa bil istället för att köpa. Enkelt förklarat kan man säga att det innebär att du ”lånar” en bil under en angiven period. Du kan privatleasa under många år om du så önskar och betalar då ett fast belopp för bilen varje månad. Den som inte vill eller orkar spara ihop ett större belopp kanske kan klara av några tusenlappar i månaden lite enklare.