Ferrari Testarossa

Under 1980-talet var serien Miami Vice en riktig hit. Serien tillhörde de absolut mest populära på sin tid. Mycket berodde på att den stilige skådisen Don Johnson lockade kärlekskranka damer men också det faktum att hans rollfigur Sonny Crocket älskade häftiga sportbilar och serien bjöd på många coola biljakter.

En vit Ferrari Testarossa kördes under inspelningarna mellan 1986 och 1989 vilket gjorde att försäljningssiffrorna för bilmodellen ökade kraftigt. Miami Vice produktionen hade från början själva byggt replikor av sportbilen som de använde i serien. Ferrari tog dock illa upp och svarade med en stämning. Det hela slutade med en förlikning där det godtogs att replikorna skulle förstöras mot att Ferrari gav Miami Vice två Testarossabilar att användas i inspelningssyfte. Dessa bilar var från början svarta men produktionen valde att vitlackera dem.

Även kollegan Ricardo “Rico” Tubbs fick äran att åka runt i Testarossan när duon arbetade under täckmantel med att avslöja kriminella i den undre världen. Färgen på bilen kan för de analytiskt lagda möjligen syfta på alla drogkarteller som poliserna knäckt eller helt enkelt stå för den ljusa rättvisan i motsats till smutsig vapensmuggling och prostitution.

De båda inspelningsbilarna har sedan dess varit ute till försäljning ett antal gånger sedan serien lades ner 1989. Kändisbilar kan dra in en hel del pengar och vem skulle inte tycka om att köra omkring i Sonny Crockets kokainvita Ferrari Testarossa? Vid försäljningen av en av dessa legendariska bilar fick köparen punga ut med drygt 15 miljoner svenska kronor. Det kostar att ligga på topp.