Audi A8

Många känner till Audis största bilmärke Audi A8, inte minst för att bilen bjuder på hög komfort och mycket bil för pengarna med både fyrhjulsdrift och aluminiumkaross. Bilen har också gjort sig känd som högpresterande rekvisita i en del av de välkända Transporter filmerna med Jason Statham i huvudrollen som Frank Martin.

I Transporter 1 användes dock en BMW och en Mercedes-Benz istället. Audi A8 dök upp i Transporter 2, Transporter 3, Transporter: The Series och The Transporter Refueled. Det är ingen tvekan om att Frank Martin föredrar kraftfulla tyska muskelbilar. Filmerna och uppföljarserien bjuder på en hel del biljakter, häftiga stunts, fantastisk körning och mycket action.

Frank Martins uppdrag i Transporter filmerna kan verka enkelt. Han ska frakta ett paket från punkt A till punkt B utan att ställa några frågor eller öppna paketet. Frank är mycket mån om sin bil och han har specifika regler för att gå med på att utföra ett uppdrag. Det hela går enkelt uttryckt ut på att ingen jävlas med hans fina Audi och i bilen uppför man sig, använder bälte, undviker att spilla kaffe och beter sig allmänt hyfsat mot föraren. Actionhjälten är också mån om att en deal är en deal. Förändras något i dealen kommer varken Frank eller bilen att röra sig en millimeter.