Ford Mustang – bilarnas bil

Bland alla modeller som har kommit genom åren finns det en modell som sticker ut lite extra. Det är Ford Mustang som idag har funnits över 50 år. Många entusiaster säger att Mustangen är nummer ett bland klassikerna inom bilvärlden. Året den första Mustangen såg dagsljus utanför Fords fabrik var år 1964. Det var en vit cabriolet som var först ut ur produktionen. Bilen visades upp för publik i New York i april samma år under Världsutställningen.

En bil för alla

Populariteten Mustangen kom att få redan från start hade många anledningar. Det var en väl genomtänkt bil som skulle passa många köpare. Ett av målen Ford hade var att göra en sportig bil där priset gick att hålla nere. För att kunna uppfylla det målet gjordes en sportig bil där basmodellen hade lite utrustning. Det sportiga hade bilen i den karossen som än idag står sig som klassikern av Mustangerna. Bilen fick två dörrar och fyra säten. Det här konceptet var något helt nytt på den amerikanska marknaden vilket gjorde att bilen snabbt kom att bli den mest populära bilmodellen på marknaden.

Tänka på innan en Mustang köps

Många drömmer om att köpa en Mustang idag. Det finns mycket att tänka på innan ett köp genomförs. Flest Mustanger finns i USA och att importera en bil kan vara ett bra alternativ till att leta en på den svenska marknaden. Den som lägger ned lite tid på att hitta bra alternativ kan bland annat hitta billig frakt för att få bilen över Atlanten. Utbudet är större om möjligheten till att importera finns. Det är bra att hitta en pålitlig samarbetspartner om det inte går att flyga över för att själv titta på bilarna. Noggrannhet är a och o vid köpet för att få en bil som är välvårdad. Den som skaffar sig kunskap om de olika modellerna och motorerna kan få bättre möjligheter att hitta rätt Mustang för köpet.

Praktiska tips

Mustangen har kommit i många upplagor, även inom de olika generationerna har det varierat mycket hur motorerna har sett ut. Idag kan det vara smidigt att äga en Mustang som går på blyfri bensin eftersom det underlättar mycket. Nackdelen är givetvis att de äldsta bilarna som går på blyfri bensin har lite sämre prestanda. I takt med att miljökraven blir hårdare och det blir reglerat vilka bilar som får köra var kan det vara smart att skaffa en bil som troligtvis kommer att få köras överallt i framtiden.

Pris på reservdelar kan också vara bra att ha koll på och att läsa på om prisskillnader innan kan vara bra för den som vill köra mycket med bilen. Entusiaster som har klassiska bilar som intresse kan tänka om här och se till den bil som är drömbilen oavsett pris på reservdelar. En Mustang ska vara ett roligt köp och en rolig bil att äga.